fbpx
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń! +48 576 142 509 Sklep online Twój koszyk

Miłorząb japoński (Ginkgo Biloba)

Strona główna » Blog » Miłorząb japoński (Ginkgo Biloba)

Miłorząb japoński to składnik, który cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem wielu osób. Nie ma się temu co dziwić, gdyż posiada on naprawdę wszechstronne działanie. Warto byłoby więc zwrócić uwagę na produkty zawierające w swoim składzie ten składnik. Na szczęście, w sklepach z ekologicznymi produktami znajdziemy naprawdę całe ich mnóstwo.

Miłorząb japoński – co sprawia, że jest wyjątkowy?Miłorząb japoński

Miłorząb japoński to drzewo, które występuje naturalnie w niektórych krajach azjatyckich, w tym w Chinach. Charakterystyczne dla tej rośliny jest to, że jej liście przypominają swoim wyglądem skrzydła wielkiej ćmy.

Za wyjątkowe właściwości tej dobroczynnej rośliny odpowiada wysoka zawartość składników aktywnych takich jak między innymi:

  • kwasy organiczne,
  • garbniki,
  • wolne kwasy tłuszczowe,
  • terpeny,
  • flawonoidy.

Bardzo popularnym surowcem zielarskim są liście tej dobroczynnej rośliny. Zasuszone liście możemy zakupić przede wszystkim w dobrze zaopatrzonych sklepach zielarskich. Miłorząb japoński zakupimy także w sklepach z ekologiczną żywnością, zarówno tych stacjonarnych jak i internetowych. Możemy zapytać o niego także w niektórych aptekach. Miłorząb w formie suszu jest ceniony przez medycynę naturalną. Miłorząb japoński znajdziemy również w produktach kosmetycznych, najczęściej w formie wyciągu. Ze względu na swoje dobroczynne właściwości, miłorząb stał się składnikiem kremów na dzień, kremów na noc, a także balsamów do ciała (np. balsam na cellulit) i preparatów do pielęgnowania włosów.

Serum do body wrappingu - Vialise Body Wrapping

VIALISE BODY WRAPPING
SERUM DO BODY WRAPPINGU Z EKSTRAKTEM Z MIŁORZĘBU JAPOŃSKIEGO  ZAMÓW

Miłorząb japoński – jakie właściwości rośliny warto znać?

Miłorząb japoński słynie naprawdę z mnóstwa dobroczynnych właściwości. Z tego też względu grupa osób, które powinny sięgnąć po miłorząb japoński jest bardzo duża. Przede wszystkim roślina ta wykazuje silne działanie wzmacniające. Napary z tej rośliny mają szansę wspomóc naturalną odporność naszego organizmu. Nie ulega wątpliwości, że miłorząb jest także składnikiem, który ma szansę wzmocnić barierę ochronną skóry. Dzięki temu będzie ona mniej podatna na działanie szkodliwych czynników atmosferycznych i mechanicznych. Co więcej, dzięki miłorzębowi japońskiemu, skóra dotknięta trądzikiem ma szansę doznać ukojenia. Roślina ta wykazuje bowiem działanie przeciwzapalne oraz przeciwbakteryjne. Wreszcie, miłorząb japoński na cellulit również ma szansę zadziałać. Wszystko dlatego, że ekstrakt z tej dobroczynnej rośliny ma działanie ujędrniające. Pomaga również oczyścić nasz organizm z toksyn.

Jak zaś wiadomo, toksyny nagromadzone pod skórą mogą znacząco zwiększać ryzyko wystąpienia pomarańczowej skórki. Aby jednak kosmetyki na cellulit zawierające w swoim składzie ekstrakt z rośliny jaką jest miłorząb japoński miały szansę zadziałać, powinny być stosowane systematycznie.

W przeciwnym bowiem razie mowy o względnie trwałym oraz przede wszystkim satysfakcjonujących nas efektach być niestety nie może. Należałoby również mieć na uwadze to, aby kosmetyki z zawartością miłorzębu japońskiego były aplikowane zawsze na starannie oczyszczoną skórę. W przeciwnym bowiem razie składniki aktywne w niej zawarte nie będą miały szansy się wchłonąć. Co za tym idzie, kosmetyk nie okaże się w pełni skuteczny.

Uwaga!

Wpisując na stronie vialisebodywrapping.pl w koszyku hasło rabat10 otrzymasz 10% rabatu na serum antycellulitowe Vialise Body Wrapping. Kliknij i sprawdź!


Bibliografia

1. Pokładowska-Kielan E., Cellulit wróg rozpracowany, 2009
2. Rawlings AV., Cellulite and its treatment international, 2006
3. Adam Klimowicz, Joanna Zielonka, Marcelina Turek, Anna Nowak, Substancje pochodzenia naturalnego stosowane w terapii cellulitu, 2015

11 głosów

Komentarze

Mirabelka - 2020-09-28 23:18:23

Wow, ten miłorząb japoński powinien znaleźć się w każdej kosmetyczce kobiety (w kosmetykach oczywiście :)) )

Sardella - 2020-09-10 06:31:45

Jaka egzotyczna nazwa z tego miłorzębu japońskiego. Super, że w kosmetykach są też takie rzadko spotykane rośliny, bo już te lawendy i wody różane to przeżytek ;)

Mari33 - 2020-09-08 00:32:10

Ja kupiłam w sklepie herbatkę zniego, bo dobrze usuwa obrzęki :D

Kajka39 - 2020-09-05 23:11:33

Mam go w kremie pod oczy i skutecznie zmniejsza worki pod oczami. Muszę wypróbować go w kosmetykach na cellulit :D

22Sysia - 2020-09-02 17:04:43

Mam to serum do body wrappingu od Vialise i bardzo mnie cieszy, że ten skłądnik się tam znajduje, super

?? - 2020-08-31 12:04:53

Któż by pomyślał, że ten miłorząb japoński ma aż tyle właściwości, no wierzyć się nie chce, że jedna roślina tyla ma w sobie pozytywnych działań :D

Mikulka - 2020-08-27 23:45:57

Benia65 dokładnie!! możesz dalej wykonywać swoje czynności i nie boisz się, że się pobrudzisz heh :D

Benia65 - 2020-08-26 21:56:08

Ja używam @Sandra, ale to nie jest byle jaki kosmetyk, bo robi się nim body wrapping. Owijasz się folią na tym serum i cellulit niknie w oczach :D

Sandra Klechowska - 2020-08-25 11:57:32

Chętnie zacznę korzystać z takiego kosmetyku z tym miłorzębem japońskim. Widzę że vialise ma go w składzie, ktoś używał i może podzielić się opinią?

Zajawa - 2020-08-24 13:22:13

Zobacztłam info o tym składniku w tv, ale u was dopiero doczytałam wszystko odnośnie właściwości tej rośliny. Ludzie nie mają pojęcia jakich skłądników szukać w kosmetykach, może taki czytelny opis im pomożę :)

Lukrecja - 2020-08-23 12:09:36

Słyszałam kiedyś o miłorzębie japońskim, ale chyba była to herbata do picia:) pychotka, może spróbuję zrobić jakiś domowy napar lub maseczkę z suszonych liści :D

Opinie od naszych klientek

Informacje o wysyłce: Zamów teraz, a paczkę wyślemy w ciągu 24 godzin (w dni robocze) 😊